سوالات متداول

تعداد کانال بیشتر چه تاثیری بر گیرنده دارد؟ چطور میتوان فهمید تعداد کانال های اعلام شده واقعی هستند؟

برای دریافت همه سیگنالها، ظرفیت کانال کمتر هم کافی است، اما ماهیت فنی عملکرد گیرنده های GNSS به گونه ای است که داشتن تعداد کانال بیشتر سبب می شود گیرنده در هنگام شروع به کار از مسیرهای موازی بیشتری برای دریافت سیگنال تلاش کند و این باعث افزایش سرعت فیکس شدن گیرنده و همچنین کاهش مصرف باتری و افزایش مدت عملکرد گیرنده می شود.

البته تعداد کانال تنها یکی از عوامل موثر بر سرعت فیکس شدن است و عوامل  تاثیر گذار دیگری نیز مانند پشتیبانی از سامانه های ماهواره ای مختلف، پردازشگر اصلی بورد GNSS به کار رفته، آنتن گیرنده ، فاصله تا ایستگاه مرجع، سلامت ایستگاه های مرجع اطراف و … وجود دارند.

برای کنترل صحیح بورد به کار رفته داخل گیرنده و تعداد کانال واقعی میتوانید به سایت سازنده بورد مراجعه نمایید، به طور مثال برای مشاهده بورد های کمپانی یونیکورکام و همیسفیر می توانید از دو لینک زیر استفاده نمایید.

https://en.unicorecomm.com/products#1

OEM Boards

تفسیر عدد age یا delay

Age صفر : دستگاه هیچ تصحیحاتی دریافت نکرده است.

Age یک تا پنج : وضعیت نرمال

Age بالاتر از پنج به معنی قطع تصحیحات است.

زمانی که دو کاربر قصد اتصال همزمان دارند معمولا age نفر دوم بر روی عدد چهار و پنج میماند.

برای اتصال به دمو یک نرم افزار چه باید کرد؟

عموما برای اتصال به دمو میتوان از بخش اتصال گیرنده به کنترلر یا گوشی اقدام نمود. پس از انتخاب مارک و برند دستگاه، میتوان با انتخاب حالت اتصال دمو بجای اتصال بلوتوث، به دمو گیرنده متصل شد.

دمو در نرم افزار های جی پی اس چیست؟

در برخی نرم افزار های کنترل گیرنده های ایستگاهی، به منظور آموزش و نشان دادن قابلیت های نرم افزار، ویژگی جالبی با نام دمو قرار داده شده است، در این حالت کاربر بجای اتصال به یک گیرنده واقعی، به یک گیرنده مجازی با موقعیت دلخواه متصل شده و تمامی اعمالی که میتواند با یک گیرنده واقعی انجام دهد را به صورت مجازی تجربه می‌کند.

فرمت داده های خام چیست و چگونه باید آن را تبدیل کرد؟

معمولا داده های خام در گیرنده های جی پی اس با فرمتی غیر از راینکس در داخل دستگاه ذخیره می‌گردد، برای تبدیل این داده ها به فرمت استاندارد یا راینکس میبایست توسط کانورتور یا مبدل این داده ها تبدیل شود. در برخی از گیرنده ها امکان تبدیل داده ها به راینکس بدون استفاده از کانورتور و تنها با استفاده از webUI امکان پذیر بوده و در برخی گیرنده ها می بایست برای تبدیل، نرم افزار جانبی کانورتور نصب و اجرا گردد.

نحوه تخلیه داده خام از دستگاه چگونه است؟

برای تخلیه داده های خام موجود در دستگاه میتوان از طریق کابل و یا webUI اقدام کرد. پس از اتصال به دستگاه میتوان از بخش دانلود و یا داده های خام، تاریخ و زمان برداشت داده مد نظر را پیدا نموده و آن رو دانلود کرد.

داده های خروجی در کجا ذخیره می‌شود؟

معمولا داده های خروجی گیرنده های جی پی اس مولتی فرکانس به دو دسته داده های خام و داده های آنی تقسیم بندی می‌شود. در زمان برداشت RTK به صورت آنلاین و در لحظه مختصات ثبت و ذخیره می‌شود و معمولا میتوان خروجی های متعددی نظیر فایل txt dxf kml … از پروژه مد نظر دریافت کرد که این فایل ها در حافظه داخلی گوشی یا کنترلر ذخیره می‌گردد. در زمان برداشت داده خام نظیر برداشت ppk یا استاتیک، فایل observation مشاهداتی معمولا در داخل دستگاه ذخیره می‌گردد.

چگونه متوجه فعال شدن اشتراک شمیم شوم؟

با نام کاربری و پسورد در سامانه شمیم به نشانی Shamim.ssaa.ir قیمت ورود به سامانه شده و از منو کشویی سمت چپ، قسمت اشتراک خود را چک کنید. تاریخ و فعال بودن یا نبودن اشتراک در این قسمت به شما نشان داده خواهد شد. در صورت فعال نشدن کاربری پس از سه روز کاری، با پشتیبانی فنی شمیم تماس حاصل فرمایید.

چرا با وجود ثبت نام شمیم، اکانت من فعال نشده است؟

به شرط ثبت نام درست و اصولی در سامانه (رعایت قوانین و مقرارت مندرج در پی دی اف ثبت نام)، پس از آن یک ایمیل فعال سازی به ایمیل ثبت شده در هنگام ثبت نام ارسال میشود که حاوی یه لینک فعال سازی ست، بر روی لینک کلیک کنید تا فعال سازی اولیه صورت پذیرد، پس از آن به مدت دو الی سه روز کاری صبر کنید تا اکانت شما فعال شده و بتوانید برای دریافت تصحیحات از آن استفاده کنید.

آیا برای تنظیم بیس و روور رادیویی حتما به دو کنترلر نیاز است؟

خیر، میتوان پس از تنظیم ایستگاه مبنا، اتصال بلوتوث با دستگاه مبنا را قطع کرده و با اتصال به گیرنده روور، آن را تنظیم و استفاده کنید.

چرا بلوتوث دستگاه من به نرم افزار سورپرو متصل نمی‌شود؟


عموما این مشکل زمانی پیش می‌آید که device type بر روی جی پی اس داخلی دستگاه تنظیم شده است، برای رفع این مشکل ابتدا disconnect را لمس نموده، سپس دیوایس تایپ را بر روی RTK قرار داده و سپس شماره سریال خود را در قسمت دیوایس لیست جستجو نموده و متصل شوید.

آیا فقط یک نرم افزار سورپد با امکانات یکسان داریم؟

در پاسخ به این سوال میتوان گفت که خیر، نرم افزار سورپد برای شرکت ها و برند های مختلفی گسترش یافته است و در هر ورژن از این نرم افزار ممکن است شخصی سازی خاصی برای یک برند صورت گرفته باشد. همچنین علی رغم وجود مدل ها و برند های مختلف در قسمت اتصال بلوتوث نرم افزار، استفاده از نرم افزار برای برخی برند ها محدود می‌باشد. بنابراین پیشنهاد می‌گردد قبل از تست تعداد زیادی از این نرم افزار، اولا حتما از نسخه استاندارد ارائه شده توسط فروشنده استفاده نمایید و ثانیا برای نصب و استفاده از سایر نسخه های سورپد حتما با فروشنده مشورت نمایید.

آیا محدودیت استفاده در انواع نام کاربری در شمیم وجود دارد؟

در استفاده از نام کاربری عادی هیچ محدودیتی بجز تمدید اشتراک و لزوم استفاده نکردن همزمان از یوزر پسورد مشترک وجود ندارد اما برای استفاده از نام کاربری ssbr و ssaa میبایست حتما در استان مورد ثبت نامی برداشت انجام داد و از این نام کاربری در خارج از محدوده مورد نظر امکان برداشت وجود ندارد.

انواع کاربری در سامانه شمیم

کاربری در سامانه شمیم به دو دسته عادی و قابل اعتبارسنجی تقسیم می‌شود. در صورتی که نقشه بردار نیاز به اعتبارسنجی از جانب اداره ثبت داشته باشد می‌بایست برداشت های خود را با نام کاربری ssbr یا ssaa و طبق ضوابط انجام داده باشد. همچنین در حالت نرمال و صرفا جهت برداشت و برآورد یک ملک یا عارضه، میتوان به راحتی با نام کاربری عادی وارد و فیکس شد.

شمیم چیست؟

شمیم شبکه موقعیت یابی یکپارچه مالکیت هاست که متشکل از ۱۴۴ ایستگاه مرجع بوده و میتواند به صورت آنی و در بستر اینترنت برای گیرنده های متحرک یا روور، تصحیحات ارسال کند. برای دریافت این تصحیحات و در نتیجه افزایش دقت موقعیت یابی گیرنده های مولتی فرکانس میبایست در این سایت ثبت نام کرده و نام کاربری و کلمه عبور دریافت نمایید.

چه تفاوت های در جی پی اس های نقشه برداری باعث اختلاف قیمت در گیرنده ها می‌گردد؟

عوامل موثر در تعیین قیمت یک دستگاه عبارتند از

۱. برد اصلی دستگاه و تعداد کانال آن

۲. ماژول رادیو داخلی

۳. ماژول تیلت سنسور و نوع آن

۴. ماژول سیم کارت داخلی

۵. وای فای و وب یو آی

۶. نرم افزار مربوطه و قابلیت های آن

۷. ویژگی های متفرقه نظیر LCD و …

 

 

چرا بلوتوث دستگاه من متصل نمی‌شود و در صورت اتصال مداما دیسکانکت می‌گردد؟

چندین حالت برای این مشکل وجود دارد که به صورت مختصر عنوان شده و راه حل آن ارائه میگردد.

1. از روشن بودن دستگاه خود اطمینان حاصل نمایید.

2. از متصل نبودن دستگاه به یک کنترلر دیگر اطمینان حاصل نمایید.

3. دیوایس تایپ یا نوع دستگاه خود را چک نمایید، در صورتی که به برند متفرقه متصل شده باشید، مدام دیسکانت خواهید شد.

4. در هنگام اتصال خطایی به وجود آمده است، برای رفع آن به تنظیمات بلوتوث کنترلر مراجعه کرده، ابتدا دستگاه مورد نظر را لغو اتصال کرده و پسمپس از ریست کنترلر مجددا pair نمایید.

5. بلوتوث گوشی شما با بلوتوث دستگاه انطباق دارد. در این صورت حداقل با یک گوشی دیگر نیز بلوتوث دستگاه را تست کرده و در صورت مشکل با خدمات پشتیبانی تماس بگیرید.

آیا نرم افزار های استفاده از جی پی اس رایگان است؟

به طور کلی نرم افزار های استفاده از جی پی اس های نقشه برداری به دو دسته رایگان و دارای ریجستری تقسیم می‌شوند. از جمله نرم افزار های رایگان رایج در ایران میتوان به raysurvey, survey master, surpro, surpad 3 و Hiro map اشاره کرد. البته این نرم افزارها صرفا با مدل و برند خود قابل استفاده بوده و توانایی برقراری ارتباط با سایر برند ها را ندارند.

نرم افزارهای دارای ریجستری رایج در ایران مانند surpad4, hisurvey می‌باشند که قابلیت بیشتری نسبت به نرم افزار های رایگان داشته و توانایی برقراری ارتباط با چند مدل را دارند.

پلتفرم نرم افزار های جی پی اس چیست و بر روی چه دستگاه های قابل نصب است؟

عموم نرم افزار های جدید نقشه برداری بر پایه اندروید نوشته شده و معمولا بر روی اندروید 4.4 به بالا قابل نصب و اجراست. قابل ذکر است که در گذشته نرم‌افزار هایی بر پایه ویندوز موبایل نیز برای استفاده به کار میرفته است که هنوز هم در برخی مدل ها و دستگاه ها دیده می‌شود.

در صورتی که سیستم مختصات غلط تعریف شده باشد، آیا امکان بازگردانی نقاط به سیستم مختصات درست وجود دارد؟

بله، در صورتی که در سیستم مختصات نادرستی اقدام به برداشت نقاط کرده باشید میتوانید با مراجعه به قسمت ساخت پروژه و تنظیم سیستم مختصات درست، بدون هیچ نگرانی مختصات درست را بازیابی کنید.

چرا با وجود فیکس بودن، نقاط برای من ثبت نمیشود و یک اخطار به من نمایش داده می شود؟

در صورتی که برای برداشت خود پارامتر های سنجش دقت یا quality assessment تعریف کرده باشید، نرم افزار به صورت اتوماتیک قبل از برداشت این پارامترها را چک میکند و در صورت عدم انطباق اخطاری مبنی بر بالاتر بودن دقت شما نسبت به دقت تعریف شده می‌دهد. عموما در نرم افزار ها میتوان این پیغام را نادیده گرفت و ادامه برداشت را انجام داد.

عموما این پارامتر ها شامل دقت مسطحاتی و ارتفاعی، age, pdop می‌شود. تعریف این پارامتر ها در هر نرم افزار متفاوت بوده ولی عملکردی یکسان دارد.

آیا میتوان رادیو داخلی دستگاه ها و برند های مختلف را باهم منطبق و استفاده کرد؟

در صورتی که بتوانید پروتکل و فرکانس مشترکی بین هر دو دستگاه بیابید میتوانید به راحتی دو دستگاه را با هم منطبق نمایید و به صورت بیس و روور استفاده کنید.

چگونه دقت و صحت تیلت سنسور خود را تست کنیم؟

با استفاده از چند روش می‌توان این کار را انجام داد.

1. پس از راه اندازی تیلت سنسور ابتدا یک نقطه را به صورت تزار و سپس همان نقطه را به صورت مورب برداشت کنید و مختصات به دست آمده را باهم مقایسه کنید. در صورت نزدیک بودن این دو، تیلت شما با موفقیت عمل نموده است.

2. یک نقطه را به صورت تراز برداشت کرده و در حالات مختلف مورب پیاده سازی کنید.

چرا دستگاه من ماهواره ردیابی نمیکند؟

این اتفاق به چند دلیل ممکن است رخ دهد.

1. شما در فضای مسقف قرار دارید و ماهواره ای برای ردیابی وجود ندارد.

2. ریجستری دستگاه شما به پایان رسیده است و باید برای دریافت کد ریجستری با پشتیبانی تماس بگیرید.

3. در محیطی قرار دارید که دارای نویز بالا به دلایل امنیتی سیاسی می باشد.

4. آنتن جی ان اس اس شما دچار مشکل یا قطع ارتباط گشته است.

5. از فریم ویر قدیمی و یا منقضی شده ای استفاده می‌کنید.

چرا دستگاه فیکس است ولی وارد برنامه برداشت نمی‌شود؟

عموما این اتفاق زمانی رخ میدهد که ریجستری نرم افزار شما به پایان رسیده باشد. برای دریافت ریجستری میبایست با خدمات پشتیبانی مربوطه تماس حاصل نمایید.

تیلت سنسور ها به چند دسته تقسیم می شوند؟

تیلت سنسور ها به طور کلی به سه دسته تقسیم می شوند. مگنتومیتر، محاسباتی و imu. در تیلت سنسور های مگنتومیتر، شمال مغناطیسی مبنای محاسبات بوده و میزان انحراف ژالن با توجه به این شمال محاسبه می شود. بنابراین در محیط هایی که دارای اجسام فلزی و یا الکترومغناطیسیت، امکان انحراف شمال مغناطیسی دستگاه وجود دارد. ضمن اینکه معمولا راه اندازی و استفاده از این تیلت سنسور ها بر روی هر نقطه به صورت جداگانه انجام شده و زمان زیادی صرف محاسبه مختصات میگردد. از طرفی این نوع تیلت قابلیت پیاده سازی ندارد. تیلت سنسور های محاسباتی صرفا میزان انحراف از محور قائم را محاسبه کرده به مانند تیلت سنسور های مگنتومیتر از لحاظ زمانی به صرفه نیستند و قابلیت پیاده سازی نیز ندارند. تیلت سنسور های imu کامل ترین و جدید ترین نسل تیلت سنسور محسوب شده و تنها با چند حرکت و یا چند قدم راه رفتن فعال شده و نیازی به فعال سازی بر روی هر نقطه ندارند. همچنین این نوع تیلت قابلیت استفاده در پیاده سازی را نیز دارد.

تیلت سنسور چیست؟

تیلت سنسور یک قطعه الکترونیکی می‌باشد که بر روی برد اصلی گیرنده های جی پی اس نصب شده و میزان انحراف دستگاه از قائم و همچنین زاویه این انحراف با شمال را محاسبه و بر روی برداشت کاربر اعمال میکند. در حقیقت شما میتوانید با استفاده از تبلت سنسور و راه اندازی صحیح آن، مختصات نوک ژالن رو حتی بدون تراز گرفتن ژالن برداشت کنید. این کار باعث افزایش سرعت و همچنین کمک به برداشت نقاط چالشی و غیرقابل دسترس می‌کند.

رادیو در جی پی اس های نقشه برداری چه کاربردی دارد؟

در ایران عموما با استفاده از دریافت تصحیحات در بستر اینترنت از شبکه های تعیین موقعیت آنی نظیر شمیم، محاسبه دقیق مختصات انجام می‌شود. اما در مناطقی که فاقد پوشش اینترنت بوده و یا در زمانی که شبکه های ارسال تعیین موقعیت آنی نظیر شمیم مختل می‌باشد میتوانید با در دست داشتن دو گیرنده رادیویی، آنها را به صورت بیس و روور تنظیم نموده و در حقیقت تصحیحات مورد نیاز را با استفاده از بیس رادیویی خود تولید و برای گیرنده متحرک ارسال نمایید. در این روش دقت و سرعت کار بسیار بالا خواهد رفت و میتوانید به صورت آنی برداشت و پیاده سازی نمایید.

چرا شیب واقعی زمین با اختلاف ارتفاع جی پی اس همخوانی ندارد؟

در گیرنده های جی پی اس عموما ارتفاع محاسبه شده از سطح بیضوی مبنا یا wgs84 محاسبه میشود. بنابراین ارتفاع محاسبه شده صرفا یک پارامتر ریاضی می باشد. اختلاف ارتفاع در متراژ های کوچک تفاوت آنچنانی با اختلاف ارتفاع واقعی ندارد اما در پروژه های بزرگ این اختلاف بسیار فاحش است. برای محاسبه ارتفاع واقعی و نزدیک به سطح زمین میتوان از مدل های ژئویید محلی و جهانی کمک گرفت. با استفاده از این مدل ها میتوانید ارتفاع نقاط خود را نسبت به سطح ژئویید که نزدیک ترین سطح به شکل واقعی کره زمین است را به دست آورید.

روند کلی کار با جی پی اس های نقشه برداری چیست؟


پس از روشن نمودن گیرنده از طریق بلوتوث یا وای فای، کنترلر یا گوشی خود را به دستگاه متصل نمایید، پس از دریافت سیگنال های ماهواره و تنظیم دریافت تصحیحات پروتکل خود را انتخاب کرده و در نهایت فیکس شوید. پس از آن میتوانید شروع به ایجاد پروژه و برداشت و پیاده سازی نمایید.

ریجستر یا لایسنس دستگاه به چه معناست؟

به طور کلی در فروش جی پی اس های ایستگاهی، به منظور اطمینان از فروش نقدی و اقساطی، بر روی دستگاه ها یک ریجستر یا لایسنس قرار میگیرد که در صورت عدم دریافت کد در موعد مقرر، دستگاه کارایی خود را از دست داده و تا زمانی که کد یا فایل ریجستر وارد نشود به همان صورت باقی می ماند. عموما در صورت خرید نقدی کد دائم و در صورت فروش اقساطی کد موقت در اختیار کاربر قرار میگیرد. تقریبا در تمامی نرم افزار های مرتبط، پس از اتصال به دستگاه می توانید تاریخ ریجستر دستگاه خود را به میلادی مشاهده نمایید.

چطور از وجود اینترنت و صحت آی پی اطمینان حاصل نماییم؟

در هر نرم افزاری در قسمت تنظیمات، پس از وارد کردن آی پی و پورت، نیاز به فراخوانی mount point و یا access point می باشد. در صورتی که این فراخوانی به درستی انجام شود، میتوانید از صحت آی پی/پورت و وجود اینترنت اطمینان حاصل نمایید.

چرا فیکس نمی شویم؟

دلایل زیادی برای فیکس نشدن وجود دارد که از جمله انها میتوان به نداشتن اینترنت، عدم درج صحیح IP و Port ، درست نبودن نام کاربری و یا پسورد، استفاده همزمان دو کاربر از یک یوزرنیم، قطع بودن مرجع ارسال تصحیحات، قرارگرفتن دستگاه در مکان مسقف، غیرفعال بودن سامانه های ماهواره ای و یا درنهایت قطع اتصال انتن گیرنده با بورد آن اشاره کرد.

 

 

 

بستن
مقایسه