تعیین موقعیت RTK در گیرنده های GPS و GNSS

 

اگر گیرنده GPS حداقل از ماهواره سیگنال دریافت کند موقعیت3D گیرنده GPS تعیین میشود .

http:// https://www.aparat.com/embed/w9aB2?

GPS های دستی خودروها و گوشی ها هوشمند به دلیل استفاده از تکنولوژی پایین و وجود خطا های مختلف در تعیین موقعیت در حالت استاندارد دقت 3 تا 30 متر را در اختیار کاربر قرار میدهند و عموما این گیرندها تک فرکانسه محسوب میشوند .

در کاربری های دقیق عمران و نقشه برداری که دقت سانتی مترویا حتی میلی مترنیازهست نمیتوانیم از این گیرنده ها استفاده کنیم وباید با استفاده از یک سری تکنیک ها و الگوریتم ها و ابزارهای دقیق این خطاها را به حداقل برسانیم .

راهکار پیشنهادی برای دست یابی به دقت سانتی متر ( آنی ) یا لحظه ای استفاده از گیرنده های مولتی فرکانس  GNSSو روش RTK می باشد که در حال حاضر به صورت گسترده در سراسر دنیا استفاده میشود .

برخلاف گیرنده های تک فرکانسه گیرنده های مولتی فرکانس GNSS از آنتن های پیشرفته برای دست یابی به دقت سانتی متر استفاده میشود .

منظور از تعیین موقعیت RTK یا آنی به دست آوردن دقیق مختصات نقطه در لحظه ی برداشت نقطه بدون پردازش های بعدی است .

در روش RTK  برای دست یابی به دقت سانتی متر از دو گیرنده GPS به طور همزمان استفاده میشود که یک گیرنده به نام گیرنده Base Station  یا Cors و گیرنده دیگر با نام Rover شناخته میشوند .  گیرنده Base روی یک نقطه با مختصات معلوم قرار میگیرد و پس از دریافت سیگنال ماهواره های GNSS خطاهای موجود در سیگنال ها را مدل سازی کرده و در قالب اطلاعات مکانی به نام تصحیحات در منطقه ارسال می کند .

گیرنده Rover با استفاده از یک لینک ارتباطی که میتواند اینترنت یا رادیو باشد تصحیحات را از گیرنده Base دریافت کرده و با پردازش این اطلاعات دقت تعیین موقعیت از چند متر به چند سانتی متر بهبود میبخشد .

در این روش تعداد گیرنده های Rover متصل شده به ایستگاه Base میتواند نامحدود باشد .

اگرگیرنده Base توسط یک ارگان راه اندازی شده باشد با نام ایستگاه Cors و زیرساخت RTK شناخته میشود و این اطلاعات مکانی را از طریق اینترنت در اختیار کاربر Rover قرار میدهد .

از دیگر قابلیت های ایستگاه Cors ذخیره سازی داده های خام به صورت 24 ساعته برای پردازش های بعدی میباشد .

اما گیرنده Base توسط فرد نقشه بردار راه اندازی شده باشد تصحیحات را از طریق رادیو و در بازه ی فرکانسی مشخص در منطقه ارسال میکند .

از جمله زیر ساخت های RTK کشور میتوانیم به سامانه ی هدی مطعلق به سازمان نقشه برداری کشور و سامانه سمت مطلق به شهرداری تهران و سامانه شمیم معلق به اداره ثبت اسناد کشور اشاره کنیم . برای این که بتوانیم به این سامانه های RTK وصل شویم باید حتما در منطقه دسترسی به اینترنت وجود داشته باشد و همچنین از سازمان مرتبط نام کاربری و رمز عبور دریافت کرده باشیم .

برای دیدن این کلیپ اموزشی روی لینک پایین کلیک کنید

https://aparat.com/v/w9aB2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه